Brug din tid på det, du er god til – få en revisor til at klare regnskabet

12. januar 2017 08:49 Erhverv

Der er en grund til, at du har startet en virksomhed. Det er, at der er noget, du er rigtig god til. Det kan være at binde blomster. Det kan være at bygge terrasse. Det kan være at motivere folk til at tabe sig. Lige meget hvad din virksomhed beskæftiger sig med, er det helt sikkert noget af det, du er bedst til. Men det er ikke sikkert, at du er den bedste til at lave regnskaber. Og det er en vigtig del af det at have en virksomhed.

Når du har en virksomhed, skal du både betale skat og moms. Der gælder forskellige regler for forskellige typer af virksomheder. Det kan være svært at holde styr på alle reglerne. Det kan derfor være en god ide at få en revisor til at hjælpe dig. Revisoren kan hurtigt få sat skik på dit regnskab, så det kommer til at se ordentligt ud. Det vil være en stor hjælp for dig og kan gøre, at du slipper for mange ubehagelige oplevelser i forhold til at skulle betale ekstra moms eller at skulle betale en masse restskat.

En revisor er pengene værd

Det kan virke som en stor udgift at hyre en revisor. Særligt hvis du har en enmandsvirksomhed. Det er dog en udgift, der er givet godt ud. Du får et regnskab, der er nemt og overskueligt. Du får ikke mindst et regnskab, der er nemt at vise til de forskellige instanser, som du har brug for. Det kan være Skat, men det kan også være din bank, hvis du har brug for at tage et lån. Enten som virksomhed eller som privatperson.

Hvis du bor i Hjørring eller Sæby, har du gode muligheder for at finde en dygtig revisor, der kan hjælpe dig med at lave et professionelt regnskab. Det kan være med til at give dig et meget bedre overblik over din virksomheds økonomi. En revisor vil som regel meget gerne hjælpe dig med at få så meget styr på økonomien som muligt. Det vil gøre deres arbejde med at lave regnskab for dig meget nemmere. Det kan for eksempel være, hvordan du bedst bygger en faktura op. Det kan også være, hvor meget du skal lægge til side til Skat. Eller hvor høj en egen kapital det er godt at have i virksomheden.

Forskellen på en revisor og en bogholder

Men min tante er bogholder, tænker du måske. Så kan hun vel hjælpe mig med at få det hele på plads. Det er sandt, at en bogholder kan hjælpe dig et stykke af vejen, men de har ikke den samme ekspertviden som en revisor. Det vil derfor være en god ide særligt i de første år af din virksomheds levetid at få en revisor til at kigge på regnskabet i hvert fald en gang om året. Det kan virkelig spare dig for mange problemer efterfølgende. Både i forhold til myndigheder og banker og i forhold til, at du selv får nok i løn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *