Cykeltøj tilbehør – hvorfor skal man bruge cykeltøj

6. januar 2014 12:46 Ikke kategoriseret

Cykeltøj tilbehør – hvorfor?

Hvis man er nybegynder inden for cykelverdenen, kan det godt være svært at gennemskue, hvad man skal vælge af udstyr, tøj m.m. Når man har fået det mest grundlæggende på plads (cykel, shorts, bluse og sko), er der stadig en masse andet, som man skal finde ud af hvad er – og om man skal bruge det. Det kan være en jungle at finde hoved og hale i det hele, så her kommer en lille guide.

Armvarmere er et stykke beklædning, som du kan trække over dine arme – lidt ligesom trøjeærmer. De er små og varme, lette at tage på og fylder næsten ingenting i lommen. De kan bruges til tider, hvor du ikke er sikker på at cykeltrøjen er varm nok – men hvor en langærmet bluse eller en jakke alligevel vil blive for varm. Eller hvis vejret har tendens til at skifte, så kan du tage armvarmerne på i stedet for en langærmet bluse. De er nemlig nemmere at få plads til i lommerne end en langærmet cykelbluse er.

Benvarmere er også et stykke beklædning – bare til dine ben. Du kan bruge dem, når du synes det er for koldt kun med cykelshorts, men vejret alligevel er for varmt til overtræksbukser.

Løse ben er det samme som benvarmere. Her skal du ikke lade dig forvirre, det er blot et andet navn for den samme beklædningsgenstand.

Ud over disse cykelbeklædningsgenstande er der også tøjtilbehør som hjelmhuer og knævarmere. Knævarmere er ligesom løse ben, bare til knæene. Hjelmhuen er ikke kun til at holde hovedet varmt under hjelmen, men kan også bruges i varmt vejr til at beskytte hovedet mod solens stråler.

Alle de forskellige genstande nævnt kan fås fra Assos. Bryder du dig ikke om dette mærke, er der flere andre mærker at benytte sig af.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *