At foretage en jordanalyse skal gøres i forbindelse med jordhåndtering

9. november 2016 09:10 Erhverv

Ved større byggeprojekter vil man opleve, at man pludseligt står overfor at skulle foretage en stor jordhåndtering fordi, at man simpelthen har meget jord der skal graves op for at ens nye bygning skal kunne stå der på netop det sted man har bestemt. Og man kommer ikke udenom at foretage en jordanalyse, hvis man skal lave en jordhåndtering. En jordanalyse gør det, at den kan analysere noget jord, som skal transporteres fra et sted til et andet. For eksempel kan det være, at man er ved at udtænke et stort, nyt projekt i København og det kræver mange 100 tons som skal flyttes fra A til B. På mange måder er dette et stort projekt og da al denne jord skal flyttes er man nødt til at bede om at få foretaget en jordanalyse.

Mange vælger at lave et bed af det jord og muld, som er tilovers, eller som bliver flyttet når man er i gang med at lave noget, som kræver at noget jord fjernes. Måske er man ved at lave et højhus, som skal være en slags markedsplads for små butikker og til dette skal man flytte meget muld, fordi, at det foregår på Sjælland. I så fald er man nødt til at få fat på nogle professionelle, som kan komme og give et nap med og få foretaget en jordanalyse.

En jordanalyse vil fortælle dig hvilken jord du har med at gøre

Mange vil nok være tilbøjelige til at sige om jordanalyse ikke bare handler om at stikke en finger i jorden og bagefter, på baggrund af den taktile oplevelse, vurdere om jorden er blød eller hård. Men en jordanalyse handler om så meget mere end dette for en sådan indebærer nemlig også, at man ser om det overhovedet er noget jord og muld, som man bør bruge til at så noget i. For hvis man har tænkt sig at flytte dette jord fra et sted på Sjælland til København så er man nødt til at vide om man kan plante i jorden og det vil en jordanalyse fortælle dig noget om.

En jordanalyse vil i første omgang fortælle dig, hvorvidt det er realistisk, at blomster og andre grøntsager overhovedet kan overleve i dette jord. Og mange gange vil du få at vide, at det kan det sagtens, men ikke desto mindre kan det dog godt ske, at du får at vide, at det aldrig nogen sinde vil fungere. Og bagefter kan du så ved hjælp af jordanalyse vide lidt om, hvorvidt det vil være et rigtig godt miljø for at gro nye ting eller om det bare vil være helt fint og noget, som du selv skal kæmpe meget for at komme godt i gang med. For du skal alligevel lige overveje det grundigt om det er det værd at lave en stor køkkenhave, hvis denne jordanalyse så ender med at fortælle dig, at det ikke er så godt skal du overveje hvad du så vil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *