Overvejer du at skifte til parketgulve derhjemme?

12. oktober 2016 11:52 Hus og have

Bor du på Sjælland og føler du at du trænger til at få lidt fornyelse i hjemmet? Så bør du overveje at udskifte et eller flere af dine gulve. Mange huse og lejligheder der er bygget for flere årtier siden har det med at være bygget på en sådan måde at materialerne og byggestilen efterhånden bliver forældet. Dette skyldes hovedsageligt at folks præferencer og smag inden for indretning og lignende ændrer sig med tiden. Altså er det ikke det samme der er populært i dag som der var populært for 30-40 år siden. Af den grund er der mange danskere, specielt folk der bor i større byer såsom København, der vælger at renovere deres hjem på forskellige måder. Noget mange danskere har vist interesse i er udskiftning af gulve. Ud over det faktum at de gammeldags gulve er ved at gå af mode, har gulve der er lagt for flere årtier siden det også med at falme og blive slidte i længden. Blandt andet på grund af dette er det blevet yderst almindeligt at udskifte diverse gulve i hjemmet. Især parketgulve er meget populære i disse dage, og det store udvalg af forskellige typer af parketgulve har medført at flere og flere danskere vælger at udskifte deres gamle slidte gulve med splinternye og flotte parketgulve i stedet.

Fordelene ved parketgulve

Mange beboerne i København og i de andre lidt større byer rundt omkring på Sjælland har fået øjnene op for de mange fordele ved parketgulve, og er af den grund begyndt at udskifte gulvene i både stuer, værelser og på badeværelser med parketgulve. En af de store fordele ved parketgulve er nemlig at der findes et væld af forskellige typer af gulve i mange forskellige farver. Dette åbner op for muligheden for at anvende parketgulv i stort set hvilket som helst rum i huset. Samtidigt ser parketgulve ofte meget stilfulde og moderne ud, og dette gælde også uanset hvilken type og farve man beslutter sig for at anvende. Mange af dem i København og andre steder på Sjælland der vælger at skifte til parketgulve anvender den type parketgulv kaldet massivparket. Fordelen ved denne type gulv er at det har en utrolig lang levetid, og derudover føles det også rart at gå på. Massivparket fås i forskellige træsorter, heriblandt både ask, eg og valnød. Derudover er det med denne type parketgulv muligt at vælge mellem flere forskellige designs i forbindelse med gulvlægningen, hvilket også har gjort gulvtypen populær blandt mange københavnere og andre Sjællændere.

Parketgulve af forskellige slags

Andre typer af parketgulve der er blevet meget populære hos folk forskellige steder på Sjælland inkluderer mosaikparket, højkantsparket, parket til badeværelset samt lamelparket. Den sidste af disse er især blevet populær blandt husere i og uden for København. Dette skyldes at denne gulvtype egner sig udmærket til brug i rum med gulvvarme. Dog er lamelparket som oftest en lille smule dyrere end de andre typer af parketgulve, men gulvtypens fordele opvejer i de fleste tilfælde dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *